artikel

Adjiedj Bakas presenteert de trends voor 2013

Geen categorie

'Doorbraakinnovaties en nieuw ondernemerschap', is de titel van het op vrijdag 21 september verschenen Trendrapport 2013 van Adjiedj Bakas. Hij beschrijft daarin de trends op het gebied van economie, politiek, internet, mode en gadgets voor het komende jaar.

De trendwatcher voorziet in het 'Jaar van de Slang' lage rentes, oplopende inflatie en veel spanning rond de euro. Optimistisch als altijd signaleert hij ook lichtpuntjes. Zo gaat het midden en kleinbedrijf steeds vaker onderling geld aan elkaar uitlenen nu banken zeer terughoudend zijn, krijgt leegstaand vastgoed steeds vaker een nieuwe functie (bijvoorbeeld als stadsboerderij) en komt er hulp van de maffia (!) voor Griekenland. In 2013 voorziet Bakas ook de opkomst van de consumeigenaren, die samen een aandeel in een toneelstuk, boek of documentaire kopen.
Op persoonlijk vlak is bij vrouwen de tepeloperatie een opvallende trend. Altijd harde tepels, die je ook nog eens demonstratief toont, zijn namelijk helemaal 2013.

Hoofdpunten uit het trendrapport:
– lage rente, loonstijgingen en schulden aflossen;
– meer pogingen om tot de Verenigde Staten van Europa te komen;
– teenpreneurs worden stinkend rijk;
– nanny-apps houden ons bij de les;
– de Facebookificatie van de winkel;
– gouden tijden voor Hack&Co;
– mode: ingetogen en toch opvallend.

Het complete, twintig pagina's tellende rapport, vindt u via bakas.nl (onder nieuwsberichten).
Boekentip voor strategisch denkende managers en ondernemers: De strategische revolutie.

Reageer op dit artikel