artikel

Beste werknemers hoeven geen feedback

Geen categorie

Feedback, of het nou positief of negatief is, kan contraproductief werken. Werknemers die op hoog niveau functioneren, kunnen door feedback gaan lijden onder een te veel aan informatie, waardoor ze juist minder productief worden.

Dat schrijft de Australische site BRW op basis van onderzoek door psychologe Magda Osman van de Universiteit van Londen. Werknemers die gecompliceerde taken moeten verrichten, worden afgeleid door feedback en zijn door de extra informatie minder goed in staat om beslissingen te nemen.
Volgens Osman wordt het belang van feedback overschat en is het een wijdverspreide misvatting dat hoe vaker je reageert op de prestaties, hoe beter het is. Door de moderne technologie worden mensen al voortdurende gebombardeerd met informatie, stelt Osman, en dat eist zijn tol van het vermogen om goede beslissingen te nemen.

Bron: Nicole Weidema, Intermediair.

Boekentip
Een nieuwe loopbaan of levenspad klinkt soms aantrekkelijk, maar hoe doe je dat? Hoe vind je jezelf opnieuw uit? De auteurs van het boek Business Model You laten zien hoe je weer vertrouwen en plezier krijgt in je leven en loopbaan.

Reageer op dit artikel