artikel

Iedere werknemer kan infographics maken met Venngage

Geen categorie

Infographics zijn handige hulpmiddelen om data op overzichtelijke wijze in kaart te brengen. De informatieve illustraties worden doorgaans gemaakt door ontwerpers, daar kan een flink prijskaartje aan zijn verbonden. Venngage brengt hier verandering in en biedt iedere werknemer de mogelijkheid prachtige infographics te ontwerpen.

Door verzamelde data op een aantrekkelijke en overzichtelijke wijze aan te bieden kan informatie niet alleen eenvoudiger door de ontvanger worden begrepen, maar is de kans dat de ontvanger ook daadwerkelijk aandacht besteed aan de informatie groter. Infographics zien er doorgaans prachtig uit, waardoor het voor bedrijven een aantrekkelijke manier is om bijvoorbeeld onderzoeksgegevens te presenteren. Het presenteren van data in infographics is populair.

Uitbesteden aan vormgevers
Het ontwikkelen van infographics is echter niet eenvoudig, waardoor deze taak doorgaans niet uitgevoerd kan worden door de gemiddelde werknemer. Over het algemeen is de gemiddelde werknemer niet visueel aangelegd, waardoor het visueel aantrekkelijk maken van een infographic een grote uitdaging kan zijn. Het creëren van infographics wordt daarom vaak uitbesteed aan vormgevers, wat de nodige kosten met zich brengt.
Venngage vereenvoudigt het maken van infographics dusdanig dat uitbesteden niet langer noodzakelijk is en infographics door iedere werknemer zelf kunnen worden ontwikkeld. De tool helpt gebruikers op weg door sjablonen beschikbaar te stellen voor allerlei soorten doeleinden. Denk hierbij aan het rapporteren van de resultaten van een marketingcampagne of social media-actie, het presenteren van verkoopcijfers of het in kaart brengen van financiële resultaten.

Unieke infographics
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedere infographic die met Venngage is gecreërd er identiek uitziet. Venngage biedt dan ook de mogelijkheid ieder sjabloon volledig naar eigen wens aan te passen. Het is ook mogelijk alleen de lay-out van de infographic te kiezen en te beginnen met een leeg canvas. Door elementen toe te voegen kunnen gebruikers de infographic vervolgens zelf ontwerpen.
Een infographic is gebaseerd op data. Daarom is heb belangrijk om snel data te kunnen importeren en verwerken in de illustratie. Dit is in Venngage prima geregeld. Venngage kan worden gekoppeld aan allerlei diensten die data produceren. Denk hierbij aan Google Analytics, Facebook Insights, Twitter, Bitly, comScore, Salesforce.com en MailChimp. Alle data die in Venngage beschikbaar is kan simpelweg in de infographic worden gesleept, waarna deze wordt gevisualiseerd.

Infographics verspreiden
Infographics kunnen op verschillende manieren worden verspreid. Zo is het mogelijk de infographic direct vanuit Venngage te verspreiden op social media of kan de infographic worden geëmbed op een website. Het is eveneens mogelijk de illustratie te exporteren als PNG-bestand. De infographic kan eenvoudig worden bewaard of verspreid via bijvoorbeeld e-mail. De infographic in Venngage zelf op slaan is ook mogelijk, deze blijft dan beschikbaar in de tool.
Venngage is niet de enige tool die de mogelijkheid biedt infographics te ontwerpen. Veel andere tools moeten echter op een computer worden geïnstalleerd, voordat deze gebruikt kunnen worden. Een belangrijk voordeel van Venngage is de beschikbaarheid via webbrowsers. De tool kan door iedere gebruiker op ieder moment en iedere willekeurige locatie worden gebruikt, waardoor te allen tijde snel een infographic kan worden gemaakt.

Agency- en Enterprise-variant
De tool is beschikbaar in twee varianten, een ‘Agency'- en ‘Enterprise'-variant. In de Agency-versie kunnen vijf verschillende gebruikersrechten worden toegewezen om infographics te publiceren. Infographics kunnen daarnaast met een onbeperkte hoeveelheid klanten worden gedeeld. Gebruikers van het Agency-abonnement kunnen 50 infographics per maand exporteren naar PNG-bestanden. De omvang van Excel-bestanden met data die kunnen worden geïmporteerd is beperkt tot 50 MB. Ook kunnen data worden geïmporteerd uit diensten als Google Analytics, Bitly en Facebook. Gebruikers krijgen technische ondersteuning via een hotline.
Het Enterprise-abonnement is gericht op het mogelijk maken van samenwerking met een team. Het is mogelijk een eigen database te integreren in Venngage, waardoor data uit deze database rechtstreeks in de tool beschikbaar is. Het aantal infographics dat medewerkers kunnen exporteren is onbeperkt. Net als het Agency-abonnement biedt het Enterprise-abonnement de mogelijkheid data te importeren uit third-partydiensten en krijgen gebruikers technische ondersteuning via een hotline.

Auteur: Robbert Hoeffnagel.

Tip
Lees ook
Managementinformatie II. De lijn van strategie naar stuurinformatie.

Reageer op dit artikel