artikel

Wat doe je als je team niet vooruit te branden is?

Geen categorie

Cynisme, voortdurend klagen en zeuren, elke verantwoordelijkheid afwijzen. Wat kan je nog met zo'n team? En wat blijkt dan de grootste valkuil? Voorbeelden en handvatten.

Een team waar men daadkracht toont, een pro-actieve houding heeft en waarin plek is voor open en eerlijke feedback over elkaars professionele gedrag. Wie zou dat niet willen? In de huidige crisis zijn deze teamcompetenties extra hard nodig, omdat ze organisaties helpen om efficiënter te werken en de klant nog beter te bedienen. Je zou denken dat teams juist nu gemotiveerd zijn om aan deze competenties te werken. Toch komt Annemieke Figee steeds vaker teams tegen die volgens hun manager niet vooruit te branden zijn. Lees verder.

Boekentip
Team op vleugels. Gids voor geïnspireerd samenwerken.

Reageer op dit artikel