artikel

Geld besparen en opdrachten verwerven door CO2-reductie

Geen categorie

'Steeds meer opdrachtgevers stellen als eis dat een bedrijf CO2-neutraal is', stelt Rob van der Rijt. Hij schreef een praktisch boekje over hoe je CO2-neutraal kunt ondermen. Goed voor de mensen, de aarde, én je portemonnee.

Van der Rijt: ‘Steeds meer partijen – overheid en corporate –  stellen als eis dat een bedrijf MVO-proof is of nog beter, CO2-neutraal. Het is een criterium dat ook steeds vaker wordt opgenomen in aanbestedingsopdrachten. Wie CO2-neutraal is scoort daarmee punten en heeft eerder kans een opdracht binnen te halen. Een instrument als de CO2– prestatieladder kan daarbij helpen. Deze prestatieladder is een instrument waarbij een onderneming kan laten zien op welke "sport" van de ladder hij staat. Dat is een objectieve beoordeling.' Lees het hele interview met Rob van der Rijt op onze site.

Meer over het boek: CO2-neutraal ondernemen in vijf stappen.

Reageer op dit artikel