artikel

9 vragen die u moet stellen over technologie

Geen categorie

Directieleden moeten negen kritieke vragen stellen bij gesprekken met IT- en businessmanagers over de technologiestrategie van hun organisatie. Executives komen er allang niet meer mee weg om weinig of niets over IT- en andere bepalende technologie te weten. Daar is technologie te belangrijk voor geworden. Sommige organisaties zetten dan ook speciale technologieforums op om de […]

9 vragen die u moet stellen over technologie

Directieleden moeten negen kritieke vragen stellen bij gesprekken met IT- en businessmanagers over de technologiestrategie van hun organisatie. Executives komen er allang niet meer mee weg om weinig of niets over IT- en andere bepalende technologie te weten. Daar is technologie te belangrijk voor geworden. Sommige organisaties zetten dan ook speciale technologieforums op om de deskundigheid van directieleden te ontwikkelen en het IT-beheer te verbeteren. Einddoel: boards moeten het management kunnen begeleiden op dit gebied door de juiste vragen te stellen. Maar wat zijn de juiste vragen, op een moment dat digitale technologieën hele bedrijfstakken ontwrichten en dat beheersing van deze technologieën misschien wel eens bepalend zou kunnen zijn voor het succes en voortbestaan van het bedrijf?
Natuurlijk hangen de details af van de specifieke situatie van het bedrijf, maar in zijn algemeenheid zal elke executive negen vragen moeten stellen om een vruchtbaar gesprek met het management te kunnen voeren over wat het bedrijf moet doen om zijn technologiezaken goed op orde te hebben.
Welke 9 vragen? Dat leest u door hieronder het artikel uit Management Executive (sept./okt. 2013) te downloaden (gratis).

Leestip:  Strategische inzet van ICT.


Reageer op dit artikel