artikel

‘Lifestyle’ minded baas wordt gewaardeerd

Geen categorie

Bijna 9 van elke 10 werknemers ziet graag dat de werkgever een gezonde levensstijl stimuleert. Dat is de opmerkelijke conclusie uit onderzoek van de NationaleVacaturebank onder ruim duizend Nederlandse werknemers.

‘Lifestyle’ minded baas wordt gewaardeerd

88 procent van de ondervraagde werknemers zegt dat hun werkgever niks doet om een gezonde levensstijl te stimuleren. Niet meer dan 4 procent van de ondervraagden heeft een werkgever die zijn personeel aanmoedigt om te stoppen met roken. Bij 6 procent adviseert de werkgever een gezonde lunch.

Stok achter de deur

Juist met het stimuleren van een gezonde levensstijl kunnen de werkgevers de medewerkerstevredenheid vergroten. Ruim één op de drie respondenten zegt het fijn te vinden als hun baas zich hiermee inlaat en ziet het als een extra stok achter de deur. De helft van hen beslist uiteindelijk wel zelf of ze de adviezen toepassen. In één op de tien gevallen geeft men zelfs aan dat bij hen op het werk iedereen altijd op dieet is.

Sporten
Ook sporten wordt weinig gestimuleerd door Nederlandse werkgevers. Iets meer dan één op de tien Nederlanders krijgt van de werkgever korting op de sportschool. 4 procent van de bazen geeft medewerkers de ruimte om tijdens werktijd, bijvoorbeeld in de lunchpauze, te sporten.

Snoepen
Bijna de helft (44 procent) van de ondervraagden geeft aan dat er op hun werk dagelijks snoep wordt gegeten. In één op de vijf gevallen is dit wekelijks, bijvoorbeeld bij een verjaardag van een collega. 28 procent zegt dat er sporadisch wordt gesnoept op de werkvloer.

Gezonde lunch maakt tevreden
Het is opvallend dat werkgevers weinig doen om hun werknemers gezonder te laten leven, vindt Joop Uitendaal van NationaleVacaturebank. 'Door bijvoorbeeld een gezondere lunch aan te bieden of een stoppen-met-roken-programma op te zetten laat de werkgever zien betrokken te zijn bij het welzijn van de werknemer. Dit komt de loyaliteit van de werknemer ten goede.'

Bron: Werken 2.0, 18 oktober 2013.

Leestip:  Managen = Gewoon Doen. Praktische ideeën voor de chef, manager, akela, teamleider, baas en projectmanager.

Reageer op dit artikel