artikel

2 veranderlessen van Jaap Boonstra en nog veel meer

Geen categorie

'De verborgen kracht van emoties' en 'Weten waarvoor je staat en gaat' zijn 2 van de 28 lessen uit het nieuwe boek van Jaap Boonstra over verandermanagement. Ze zijn door hem en zijn uitgever belangeloos beschikbaar gesteld voor de website 'Werken met Leren Veranderen'.  Ook veel anderen, waaronder Ernst Drukker, Léon de Caluwé, Hans Vermaak, Gertjan de Groot, Hanna Boersema-Vermeer, hebben bijdragen ingestuurd. In korte tijd is op deze site een rijkdom aan (oefen)materiaal verzameld ten behoeve van iedereen die met het boek Leren Veranderen werkt.

'Kleuren in organisaties zichtbaar maken, 'Sprookje om kern van het vraagstuk eigen te maken', 'Het voeren van een 2e orde gesprek', 'Leren in een dominant blauwe omgeving', 'De kleurentest en het kleurenverhaal in tienertaal' . Dit is slechts een greep uit de bijdragen die op de site 'Werken met Leren Veranderen' staan. De meeste bijdragen zijn pas toegankelijk als u zelf ook een bijdrage heeft aangeleverd, maar enkele zijn voor iedereen in te zien.

Over het werkboek
'Werken met Leren Veranderen' is een online werkboek voor iedereen die met Leren Veranderen, het handboek van Léon de Caluwé en Hans Vermaak, werkt of met dit boek wil leren werken. Het toepassen van het gedachtegoed van Leren Veranderen staat centraal in dit werkboek. Het boek biedt materiaal, werkvormen, theorieën voor docenten en veranderaars in de praktijk.

Zelf meewerken
Heb je mooie informatie die past binnen de formats van het werkboek, zoals oefeningen, theorieën, cases, reflecties of passende literatuur en onderzoeken voor dit werkboek, meld je aan en lever een bijdrage! Als je bijdrage wordt goedgekeurd door de redactie, dan krijg je toegang tot al het materiaal op de site, en ontvang je later het papieren werkboek gratis.

Redactie
De redactieleden Hanna Boersema-Vermeer, Gertjan de Groot, Léon de Caluwé en Hans Vermaak toetsen de bijdragen. De werkbaarheid van de beschrijvingen wordt waar nodig getest bij een groep gebruikers. Op basis van het ingezonden materiaal stellen zij na verloop van tijd een papieren werkboek samen.

Meer over
Leren Veranderen.

Reageer op dit artikel