artikel

Geen geld en toch zaken doen? Het kan!

Geen categorie

Sinds 21 november 2013 kunnen ondernemers zaken doen met gesloten beurs. Op de website Canhav kunnen ze diensten en producten uitruilen.

Een designer die een juridisch probleem heeft en zijn advocaat betaalt met het ontwerpen van diens website. Zakelijk ruilen – ook wel barteren – is op zich niets nieuws. Het is een makkelijke manier voor ondernemers om kosten te besparen. En dat is aantrekkelijk, zeker in deze economisch uitdagende tijden. 'Barteren heeft veel voordelen, maar iemand vinden om mee te ruilen valt nog niet mee. Door gebruik te maken van de kracht van online matching willen we zakelijk ruilen makkelijker en beter toepasbaar maken', aldus mede-oprichter Bart ter Steege.  

Als er maar genoeg deelnemers zijn…
Canhav faciliteert het actief op zoek gaan naar een barter: zowel het vinden van een dienst (can) of product (have) als het afspreken van de ruil. De site past naadloos in de trend van andere online initiatieven, zoals Airbnb en zeer recentelijk ook Google Helpouts. Het idee achter deze sites is simpel: als er maar genoeg deelnemers zijn, is er altijd wel een match mogelijk. Ter Steege legt uit: 'De ambitie is om een zo groot mogelijk deel van de bijna één miljoen Nederlandse ondernemers aan ons te binden. Onze missie is geslaagd als de gemiddelde ondernemer barteren via Canhav als een aantrekkelijk betalingsalternatief ziet.'
Canhav heeft berekend dat er maar 450 deelnemers nodig zijn om maar liefst honderdduizend potentiële matches mogelijk te maken. Om deze basis  te leggen, zodat ‘het grote ruilen' echt kan beginnen, is Canhav een wervingscampagne begonnen. Enthousiaste ondernemers kunnen zich vanaf vandaag gratis (voor)inschrijven op canhav.com.

Over de oprichters
Canhav is opgericht door studievrienden Bart ter Steege en Frenkel Schönfeld. Ter Steege is consultant bij een toonaangevend internetbedrijf en Schönfeld werkt als creative bij een groot reclamebureau.
Bronnen: Over Duurzame Inzetbaarheid en Canhav, 21 november 2013.
Leestip: Zakendoen in de nieuwe economie.

Reageer op dit artikel