artikel

10 trends in Business Intelligence in 2014

Geen categorie

Welke tien trends op het gebied van Business Intelligence (BI) kunt u in 2014 verwachten? Tableau Software, wereldleider in datavisualisatie en visuele analysesoftware, verwacht deze tien.

1. Het einde van de datawetenschapper
Datawetenschap is niet langer het exclusieve terrein van de specialist, maar wordt steeds makkelijker voor steeds meer mensen toegankelijk.

2. Cloudcomputing wordt volwassen
De cloud vindt nieuwe toepassingen bijvoorbeeld bij samenwerking met klanten en partners.

3. Big data is niet te stuiten
Het bouwen van een clouddatawarehouse wordt eenvoudiger dankzij cloudtechnologieën. De bouw van Amazon Redshift en Google BigQuery kostte nog maar enkele dagen.

4. Flexibele BI is troef
Gebruikers willen op hun dashboards niet alleen gebruiksvriendelijke data van onmiddelijk te ontsluiten bronnen, maar ook in plaats van statische rapportage meer interactiviteit. 

5. Meer voorspellend vermogen
Predictive Analytics waarmee op basis van huidige en historische data toekomstige ontwikkelingen voorspeld kunnen worden (bijvoorbeeld m.b.t. klanten, technologie of concurrentie) wordt gemeengoed.

6. Geïntegreerde BI
BI biedt steeds vaker praktische ondersteuning bij beslissingen en dagelijkse activiteiten, niet alleen van managers, maar van iedereen op de werkvloer. 

7. Door verhalen meer tekst en uitleg
'Story telling' wordt een praktische tool die de stortvloed aan informatie op het dashbord transformeert tot betekenisvolle inzichten.

8. More mobile
Mobiele apparatuur gaat steeds beter inspelen op de groeiende behoefte aan direct toepasbare realtime informatie, die onmiddelijk gebruikt kan worden in de stroom van dagelijkse activiteiten.

9. Data-analyse van social media 
Organisaties gaan serieus werk maken van analyse van data van social media om meer inzicht te krijgen in hoe relevant ze zijn in de ogen van de klant.

10. NoSQL maakt sprong voorwaarts 
Het NoSQL-model voor databasemanagement wordt leidend bij de bewerking van ongestuctureerde data. Toch zal in 2014 een echt intelligent gebruik van data vooralsnog de uitzondering en niet de norm zijn.

Bron en meer informatie: Tableau Software. Het rapport Top 10 Trends Business Intelligence 2014 bevat veel studies met een schat aan praktische inzichten en tools om organisaties slimmer te kunnen laten werken.

Tips
Masterclass PowerPivot: big data analyse
– Boek: De strategische revolutie.

Reageer op dit artikel