artikel

Verschuilen achter e-mail

Geen categorie

De meeste mensen gaan confrontaties liever uit de weg. En als het dan toch moet, kiest maar liefst 94 procent voor de mail in plaats van de telefoon. Dat is een van de uitkomsten van een onderzoek uitgevoerd door Management Issues onder 2500 Britse kantoorwerknemers.

Vooral jongeren (onder 24 jaar) worden zenuwachtig van telefoongesprekken. Een op de twintig van deze groep leidt zelfs aan een vorm van ‘telefoonfobie'.
We nemen onze toevlucht tot e-mail en andere digitale communicatie als het lastig wordt. Het lijkt erop dat mensen steeds meer geneigd zijn zich te verbergen achter e-mail om direct persoonlijk contact te vermijden. Eén op de vijf respondenten zou liever per e-mail ontslag indienen dan persoonlijk. Eén op de zeven kiest voor e-mail bij vragen om loonsverhoging en bijna een kwart zou via de e-mail gaan klagen over een collega.
Opvallend genoeg prefereren we persoonlijk contact als het om goed nieuws gaat, zoals een loonsverhoging of belangrijk bedrijfsnieuws.

Bron: Management Issues op http://www.managersonline.nl/, 29 oktober 2013.

Leestip
Hét POWERboek biedt praktische technieken om je persoonlijke kracht te ontwikkelen, die te versterken en zo je carrière meer kracht te geven. Het helpt op structurele wijze het beste uit jezelf te halen.

Reageer op dit artikel