artikel

Futuroloog wordt columnist

Geen categorie

Futuroloog Maurits Kreijveld is een nieuwe columnist bij KluwerManagement. Zijn eerste column is nu op de site te lezen.

Futuroloog wordt columnist

Maurits Kreijveld is gefascineerd door nieuwe technologische ontwikkelingen en impact die deze hebben of in de toekomst kunnen gaan hebben op organisaties en op de samenleving. De rode draad door zijn werk is ‘samen slimmer': hoe kunnen organisaties met hulp van het web, sociale media en andere technologieën samenwerken waarbij de kennis, expertise, vaardigheden, creativiteit en energie van iedereen worden gebruikt?Meer hierover op: wisdomofthecrowd.nl.
Op dit moment werkt hij aan twee onderzoeksprojecten bij het Rathenau Instituut, een op het gebied van innovatie en op het gebied van democratie. Daarin proberen de onderzoekers nieuwe inzichten te verschaffen, het debat te verbreden en ontwikkelingen te verbinden met debat en beleid.

Maurits is lid van Council, de internationale denktank op het gebied van het Internet der Dingen. Council adviseert op dit moment de Europese Commissie over het beleid op het gebied van telecommunicatie en privacy.

Binnenkort verschijnt een nieuwe druk van zijn boek Samen slimmer. Hoe de 'wisdom of crowds' onze samenleving zal veranderen. Dit boek was een van de vijf beste managementboeken van 2013.

Reageer op dit artikel