artikel

Trend in 2014: De werkvloer digitaliseert nu echt

Geen categorie

Complete werkstromen worden geautomatiseerd door middel van worfklows. Dat is een van de trends die BPMConsult voor 2014 signaleert.

(Te) veel medewerkers zijn thuis op de bank verder met digitalisering, dan in hun eigen werkproces. Brieven, agenda's en facturen in privé gaan via de tablet, maar werkopdrachten, instructiebladen en productie-informatie gaan op het werk vaak nog op papier. Niet efficiënt, niet maatschappelijk verantwoord en duur.
Dat gaat veranderen: papieren triggers, berichten, en outputs worden massaal vervangen door informatieverkeer via devices als tablets en PDA's. Complete werkstromen worden geautomatiseerd door middel van worfklows. Waar in het verleden zware ERP-aanpassingen gemaakt moesten worden om werkstromen te faciliteren is dit heden ten dage makkelijker te organiseren met de aanwezigheid van tools als Sharepoint.
Organisaties met excellente proceskennis pakken voorsprong door dergelijke projecten systematisch en met militaire precisie te kunnen uitvoeren. Een goed procesontwerp helpt om veranderingen in berichtenverkeer te markeren, implementeren en te borgen.

Bron: BPMTrends 2014.
Tip: in het boek Efficiënt werken met gratis webtools staan 50 tools die het werken vergemakkelijken.

Reageer op dit artikel