artikel

Teambuilding is belangrijk, crisis of niet

Geen categorie

Teambuilding is heel belangrijk, omdat het bijdraagt aan het op het gemak voelen van mensen, ze zich makkelijk openstellen en er onderling vertrouwen is.

‘Dat maakt teambuilding altijd belangrijk, crisis of niet’, stelt Eric Smilde, senior interval communication manager en partner bij Involve.
Teambuilding kan op veel verschillende manieren plaatsvinden. Zoals bijvoorbeeld met paarden wat Ruth de Bruin, eigenaar van Bits & Pieces aanbiedt. ‘Inmiddels weet ik: echte verandering begint bij het individu. En daar kunnen paarden goed bij helpen. Via het paard leer je naar jezelf en naar anderen te kijken.’ Niet alleen het team moet kunnen groeien, maar ook het individu binnen het team. Door de crisis komt er volgens haar meer aandacht voor het menselijk kapitaal en dus voor teambuilding.

Ondanks de belangrijkheid van teambuilding kreeg de sector flinke klappen en gingen veel organisatiebureaus failliet. Bedrijven die regelmatig teambuildingactiviteiten ondernamen, verminderden dit of stopten er helemaal mee. De laatste maanden stijgt het aantal aan vragen echter weer.
Bron: ProfNews.

Boekentip: Team op vleugels. Gids voor geïnspireerd samenwerken.

Reageer op dit artikel