artikel

Managers moeten focussen op achterblijvers na reorganisatie

Geen categorie

De ontslaggolf in de financiële sector heeft grote impact op de sfeer binnen banken en verzekeraars. Managers moeten degenen die blijven niet vergeten.

Managers focussen vooral op de mensen die vertrekken en vergeten aandacht aan de signalen van achterblijvers te geven. En dat terwijl de achterblijvers juist de mensen zijn die het moeten gaan maken.

Verbinden
Het is belangrijk dat de leider geïnspireerd het traject ingaat, zodat hij precies weet waar hij naartoe wil en bewust zijn visie kan nastreven. Hierbij is het cruciaal dat er verbinding met de vertrekkende medewerkers wordt gehouden, want dat geeft de achterblijvers vertrouwen. Hoewel het lastig is om in zo`n stressvolle periode verbinding te behouden, is het een belangrijke sleutel tot succes.

Vier groepen
Mensen kunnen worden ingedeeld in vier groepen. Deze groepen staan symbool voor specifieke gedragskenmerken. Extravert zijn Vurig Rood en Stralend Geel, terwijl Helder Blauw en Zacht Groen introvert zijn. Iedereen heeft de vier kleuren in zich, maar mensen hebben meestal een voorkeur voor een of twee kleuren. Het is belangrijk om, wellicht op deze kleuren gebaseerd, de zaken op elkaar af te stemmen. Door vanuit zelfinzicht en inzicht in de ander te handelen, is de kans op succes optimaal.
Bron: ProfNews.

Reageer op dit artikel