artikel

Tevreden managers Bosch dankzij meer thuiswerken

Geen categorie

De Duitse multinational Bosch heeft sinds een paar jaar een speciaal programma voor haar managers om makkelijker privé en werk te combineren en jonge medewerkers aan te trekken. Inmiddels werken ruim 500 managers standaard vrijdag thuis.

Het Mindset Organization Executives-programma (More), dat het technologisch en dienstverlenend bedrijf uit de buurt van Stuttgart een jaar of drie geleden invoerde, kent veel voordelen. Het helpt om medewerkers van generatie y aan te trekken, maakt het voor ouders met jonge kinderen makkelijker om privé en werk te combineren.
Daarnaast is het daardoor cultuur geworden dat niet het aantal uren telt die je op kantoor doorbrengt, maar hoe je presteert tijdens je werkuren. Sommige managers voelen zich weer beter in hun vel zitten dankzij het programma, omdat ze een oude hobby weer kunnen opnemen en minder last hebben van stress.
Volgens het Franse zakenblad Management zijn er wereldwijd meer dan 500 managers van Bosch die ingingen op het voorstel van hun werkgever om anders te gaan werken. De meesten kiezen voor een dagje thuiswerken op vrijdag, maar anderen schakelen resoluut over naar een vierdaagse werkweek.

Tips
Een aantal tips van het succesvolle programma van Bosch via de Belgische site Trends.be:
– Ontwikkel een hr-programma zoals Mindset Organization Executives om aan te geven dat het bedrijf de keuze om anders te gaan werken aanmoedigt en probeer werknemers te overtuigen erop in te gaan.
– Maak een portfolio van werkmodellen waar werknemers uit kunnen kiezen. Niet iedereen heeft dezelfde behoeften.
– Steun je managers om zoveel mogelijk taken te delegeren naar hun ondergeschikten. Dat verhoogt meteen ook de motivatie en betrokkenheid van deze medewerkers.
– Zet je organisatie op scherp: schrap vergaderingen die niet genoeg opleveren en maak de overblijvende vergaderingen korter.
Bron: Trends.be.

Boekentip: Efficiënt werken met gratis webtools.

Reageer op dit artikel