artikel

Goed georganiseerd bedrijf houdt personeel beter vast

Geen categorie

Organisaties die de basis goed op orde hebben, hebben veel minder te maken met personeelsverloop.

In een bedrijf dat goed georganiseerd is, halen de werknemers veel voldoening uit hun werk en nemen zij meer verantwoordelijkheid. Ook bevelen zij hun eigen bedrijf veel vaker aan en de kans dat zij elders naar een andere baan gaan zoeken, is veel kleiner.
Dit blijkt uit gegevens van onderzoeks- en adviesbureau Integron. Het bureau heeft onderzoek gedaan naar de werkbeleving in Nederland. Uit de resultaten blijkt dat bij slechts 11% van de werkenden de ideale situatie geldt. 40% van de ondervraagden zegt dat hun werkgever niet of nauwelijks in staat is om het beste uit zijn personeel te halen.
De meeste organisaties zijn niet in staat om de basiskwaliteit zo neer te zetten dat het personeel zijn werk goed kan doen. Als eerste moet de kwaliteitsgerichtheid van de organisatie beter worden en moet de focus zijn om het personeel producten en diensten te helpen leveren die de klanten waarderen. Ook zijn het vormgeven van de werkinhoud en voldoening van groot belang. Pas dan hebben de medewerkers echt het gevoel dat zij iets bijdragen aan het succes van het bedrijf. Verder dient de samenwerking met collega`s en leidinggevende op orde te zijn.
Bron: ProfNews, gebaseerd op managersonline.nl.

Reageer op dit artikel