artikel

Bedrijven investeren te weinig in innovaties die groei stimuleren

Geen categorie

Bedrijven hebben vaak enorm veel kapitaal, maar investeren dit niet in innovaties die ervoor kunnen zorgen dat de groei wordt gestimuleerd.

Bedrijven investeren te weinig in innovaties die groei stimuleren

Dit kan verschillende redenen hebben, zoals politieke en economische onzekerheid. De kern van dit probleem is dat investeringen in verschillende soorten innovaties op verschillende manieren de economie en bedrijven beïnvloeden, maar allemaal op dezelfde manier worden geëvalueerd.

Drie soorten

Ten eerste vernieuwingen  die de prestatie van het bedrijf verbeteren. Ten tweede efficiëntie innovaties die bedrijven helpen om gevestigde producten te maken en te verkopen of dezelfde service te bieden voor een lagere prijs. Ten slotte innovaties die een nieuwe markt of een nieuwe groep klanten creëren.

Innovatie-investeringen zouden op een andere manier bekeken moeten worden dan enkel voor wat betreft kapitaal. Als bedrijven hun rendement willen maximaliseren, moeten ze beseffen dat het verkrijgen van talent en de mogelijkheid om te kunnen groeien schaarser is dan geld. Er is daarom nu nog terughoudendheid om te investeren in nieuwigheden die een nieuwe markt creëren, terwijl deze vernieuwingen wel degelijk belangrijk zijn.

Bron: ProfNews/Harvard Business Review.

Boekentips:

 

Reageer op dit artikel