artikel

Heineken wint opnieuw RQ Award

Geen categorie

Met ‘een banddikte’ verschil heeft Heineken voor de derde achtereenvolgende keer de RQ Award voor de onderneming met de beste reputatie in de wacht g

Met ‘een banddikte’ verschil heeft Heineken voor de derde achtereenvolgende keer de RQ Award voor de onderneming met de beste reputatie in de wacht gesleept. Het bierconcern dat een rapportcijfer van 77,2 haalde, bleef het Zweedse Ikea met eentiende punt voor. Derde plaats in de ranking wordt bezet door Philips (73,1). Unilever (72,2) en KLM (70,4) completeren de topvijf. Rabobank, Shell, ING, ABN Amro en KPN eindigden als zesde t/m tiende. Hekkensluiter dit jaar is Dexia (42,5), dat voor het eerst op de lijst voorkomt. Groot verschil met de lijst van vorig jaar is dat enkele voorheen hoogscorende ondernemingen zoals Sony, Hennes & Mauritz en TPG dit jaar niet genomineerd zijn. Ook concerns als Akzo, DSM en McDonald’s keren niet terug. ABN Amro (-2,7) en Shell (-2,3) zagen hun reputatie dalen. Bedrijven die het dit jaar zeer goed deden, waren de NS (+5,7), UPC (+5,4) en Philips (+3,4). De RQ Award is gebaseerd op een steekproef onder ‘doorsnee’ Nederlanders.

Reageer op dit artikel