blog

Liefdescorrespondentie met Vodafone

Geen categorie

Onderzoek wijst uit dat gelukkige organisaties tot wel 33% winstgevender zijn en 300% innovatiever. De zoektocht naar geluk wijst in de richting van liefde. Maar gaan werk en liefde wel samen? In conflict met Vodafone nam ik de proef op de som. Ik besloot mijn hart te laten spreken en schreef Vodafone een liefdesbrief.

Liefdescorrespondentie met Vodafone

Uit mijn liefdesbrief aan Vodafone

‘… Lieve Vodafone, ik vond het fijn met jou. Het waren 15 onvergetelijke jaren. Jaren waarin we samen de wereld zijn over gereisd. Je steunde me bij lief en leed, je was er steeds. Samen hebben we een geweldig sociaal leven gedeeld. Het zal wennen zijn zonder jou. Het is met pijn in mijn hart dat ik afscheid neem. Voor nu voelt een andere provider nog als second best. Toch geeft de manier waarop KPN met me flirt me het gevoel er toe te doen. Die aandacht voelt fijn. De flirt ga ik aan. Benieuwd naar hoe KPN me ‘s ochtends wakker zal kussen, benieuwd naar de passie die ik voel.

Het ga je goed, 

Nicoline’

Ik deelde mijn liefdesbrief online. Binnen een dag trok deze 2.000 bezoekers en leverde prachtige reacties op. Hoewel mijn issue niet opgelost, kon ik mijn frustratie loslaten. Dat was een cadeau aan mijzelf. 

De zakelijke taal der liefde

Een paar dagen later een bos rozen. Waren deze van mijn lief? Het kaartje toverde een glimlach op mijn gezicht. De tekst: ‘Het spijt me lieve Nicoline. Liefs, Vodafone’ sprak boekdelen. Vodafone zag me staan! Ik realiseerde me dat het niet zozeer het conflict was geweest dat me in eerste instantie met een gefrustreerd gevoel had achtergelaten, maar dat het de manier waarop was geweest. De liefdesbrief van Vodafone die ik vervolgens online ontdekte, maakte duidelijk dat het Vodafone ernst was.

Uit de liefdesbrief van Vodafone

‘Lieve Nicoline,

 

Ik kan niet anders concluderen dan dat ik tekort ben geschoten in mijn communicatie. Ik had meer tijd voor je moeten nemen en een arm over je schouder moeten leggen. Door mijn drukke leven en vele sociale contacten heb ik je iets te veel voor lief genomen. Daardoor heb ik je onbedoeld het gevoel gegeven dat de verliefdheid over was. Integendeel. 

Het doet me pijn om te lezen dat je nu voor de charmes van een ander bent gevallen en ik je geen nachtkus meer kan geven. Het komt misschien achteraf maar het is nooit te laat: Het spijt me lieve Nicoline! Je kritiek heeft me wakker gemaakt en daarom zou ik onze mooie jaren graag een vervolg willen geven. Iedereen verdient immers een tweede kans.

Liefs,

Vodafone’

De taal der liefde is universeel

Vodafone had rationeel kunnen reageren. Ze verkoos het hart te laten spreken en maakte gebruik van twee talen der liefde, namelijk cadeaus en het beste deel van haar tijd. De bloemen vond ik gaaf, maar met de brief raakte Vodafone me in het hart. Raakte met haar kwetsbare houding en het gevoel van waardering. Bovendien gecharmeerd door de verdieping, zoals de verwijzing in de brief naar de tijd dat ik als communicatieadviseur verantwoordelijk was voor de introductie van het Vodafone Friends & Family programma. 

Bestaat er zoiets als corporate love?

Werk en liefde horen samen! Een onoverwinnelijk team! Natuurlijk hoeven we elkaar geen liefdesbrieven te schrijven, maar de briefwisseling met Vodafone laat zien wat er ontstaat als we relaties aangaan vanuit het hart. Ik het conflict had ik op mijn strepen kunnen blijven staan en Vodafone had zich kunnen blijven herroepen op de kleine lettertjes, maar het had ons niet verder gebracht. Ik besloot me kwetsbaar op te stellen. Vodafone uit te leggen waarom het me zo raakte. En dat maakte het verschil. Mijn brief had het effect van een spiegel. Mijn brief spoorde aan tot openhartigheid, verdieping en verbinding. Het door procedures gedreven bedrijf liet iets van zichzelf zien en mij te waarderen. Rationeel hadden we het misschien sneller kunnen oplossen, maar emotioneel hebben we samen een stap gemaakt.

P.S. Die andere provider heb ik uiteindelijk een blauwtje laten lopen. Ik had ze het anders gegund en ze deden echt hun best, maar mijn hart gaat uit naar Vodafone. Daar kan geen actie of belofte tegenop.

De volledige liefdesbrief aan Vodafone is terug te lezen op minnebrief.nl. De liefdesbrief van Vodafone is ook online terug te lezen.

 

Reageer op dit artikel