artikel

Hema academie gelooft in ‘Het nieuwe leren’

HRM

Volgens het 70/20/10-leermodel doen werknemers hun kennis en vaardigheden vooral op tijdens hun werk.

Dit principe is in 2002 ontwikkeld door Charles Jennings en gaat er vanuit dat slechts 10% van de bagage van een werknemer komt door cursussen en opleidingen. Praktijkbegeleiding zorgt al voor 20% van de bagage en 70% van wat werknemers leren, leren ze dus tijdens het uitvoeren van hun werk.

Hans Schuurmans
, manager bij de Hema academie, vindt het dan ook niet nodig dat werknemers worden gedwongen om cursussen in het geheel te volgen. ‘Het is niet efficiënt om iemand iets te leren wat diegene al weet, of in de praktijk niet nodig heeft’, legt Schuurmans uit. ‘Organisaties hebben belang bij werknemers die beschikken over de juiste kennis, niet bij werknemers die een cursus gevolgd hebben.’

Schuurmans gelooft dan ook in ‘Het Nieuwe Leren’, waarbij werknemers 24/7 toegang hebben tot de online leeromgeving. Hema heeft in 2009 de Hema academie opgericht, waarbij medewerkers op elk moment vanaf elke locatie nieuwe kennis en vaardigheden kunnen opdoen. Sinds 2014 is deze academie het grootste opleidingsinstituut van Nederland.
Gebaseerd op: PWDeGids.

Reageer op dit artikel