artikel

Hoe krijg je management én medewerkers mee in verandering?

HRM

Veranderen is niet altijd eenvoudig en roept vaak weerstand op. Hoe gaat u daarmee om? Hoe krijgt u management en medewerkers zover dat ze werkelijk anders gaan werken? Wat kunt u leren van verandertrajecten bij andere organisaties?

Op het Congres Over Het Nieuwe Werken op 4 december in Nieuwegein kunt u horen hoe ze het hebben geregeld bij onder meer ABN AMRO, KLM, BAM, Nuon, NS en het Openbaar Ministerie.

Flexibel werken
Zo maakt de NS het voor haar reizigers mogelijk om flexibel te werken in treinen en op stations. Het flexibel werken wat de reiziger doet, willen NS ook zelf doen. Maar hoe doe je dat in een organisatie met ruim 32.000 medewerkers waarvan ruim achtduizend medewerkers op de stations en in de treinen werken? Dat vraagt om meer eigenaarschap van medewerkers, maar ook de wil en het doorzettingsvermogen om bestaande werkpatronen te doorbreken.

Leidinggevenden
Aan de hand van de concrete praktijkervaringen bij ABN AMRO Hypotheken gaan Bartjan van der Jagt en Susan Smulders in op de rol die leidinggevenden kunnen (en moeten!) spelen in Het Nieuwe Werken en op de manieren waarop ze aan het stuur kunnen blijven zitten om HNW in de organisatie soepel te laten landen. Aan de orde komen onder meer het belang van teamafspraken, de verandering van ‘controleren’ naar ‘in control’ zijn en de eigen veranderende rol.

In de ochtend geeft Mathieu Weggeman zijn inspirerende visie op modern leiderschap in professionele HNW-organisaties. In drie workshoprondes kiest u uit veertien verschillende sessies (workshops, cases, HNW-carrousel en lezingen). In de slotpresentatie schetst HNW-expert Henny van Egmond de impact van een snel veranderende wereld op het gebied van werken en organiseren..

Verder is er tijdens het congres volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Bijvoorbeeld tijdens de lunch en de borrel na afloop.
Lees het volledige programma op de speciale congres website of schrijf u in!
Bron: Redactie Vakmedianet

Reageer op dit artikel