artikel

6 tips: zo wordt u een ‘beste’ werkgever

HRM

Goed werkgeverschap zit soms in kleine dingen. Hoe wordt u een ‘beste’ werkgever?

Wat kenmerkt de organisaties die het goed doen? Erik van Riet, directeur van Great Place to Work, geeft 6 tips op basis van de trends van dit jaar.

Dit jaar was de belangrijkste conclusie uit het onderzoek naar goed werkgeverschap: stimuleer kameraadschap. In de afgelopen vijf jaar was de score bij op deze dimensie nog nooit zo hoog. Hoe zorgt HR voor kameraadschap in de eigen organisatie? Erik van Riet: ‘Het gaat met name om het verantwoordelijkheidsgevoel. Door belangrijke beslissingen bij medewerkers neer te leggen ontstaat een diepere verbondenheid met de organisatie en met elkaar. Het keyword hier is samen, als in: medewerkers die met het management optrekken in een gezamenlijke missie. Dát zorgt voor kameraadschap.’

Mensen voelen zich verbonden met waarden die ze zelf mogen opstellen. ‘Ga dus niet naar een externe partij om een cultuurkaart op te stellen, maar vraag het je mensen’, stelt Van Riet. ‘Op die manier leg je een identiteit niet op, maar bed je die in in het DNA van je organisatie.’
Lees meer op PW De Gids.

Reageer op dit artikel