artikel

Wat doet HNW voor jouw werk-privé balans?

HRM

Waar denk je als eerste aan bij Het Nieuwe Werken als het gaat om balans tussen werk en privé? 

Misschien zie je vooral voordelen, zoals minder reistijd of een eenvoudiger combinatie van werk en zorg. En het is ook handig dat je geen vrije dag hoeft te nemen als je moet wachten op bijvoorbeeld een monteur. Het kan ook zijn dat je als eerste aan nadelen denkt die je tegenkomt. E-mail op alle mogelijke en onmogelijke momenten, telefoontjes in de avond en nooit meer rust in je hoofd.

Het Nieuwe Werken biedt meer flexibiliteit, meer invloed op werktijd en/of -locatie, meer eigen verantwoordelijkheid. Daarmee krijg je als ‘Nieuwe Werker’ meer mogelijkheden om eigen keuzes te maken, onder andere in de manier waarop je werk en privé combineert in je totale leven.
Aan de andere kant vragen al die opties en mogelijkheden van ons dat we voortdurend keuzes maken. Tel daarbij op dat we veel vaker switchen tussen rollen, dat het soms lastig is om rust te vinden als werk en privé voortdurend door elkaar lopen en dat de prijs voor meer vrijheid wel is dat je ook meer verantwoordelijkheid draagt.

Hoe hangen de plussen en minnen met elkaar samen en hoe benut je de flexibiliteit van Het Nieuwe Werken om werk en privé duurzaam in balans te brengen en te houden. Download de whitepaper over dit onderwerp.

Reageer op dit artikel