artikel

Managers schenken te weinig aandacht aan talent

Innovatie

Het gebrek aan een efficiënt management van talent wordt door vele executives erkend als een belangrijk nadeel voor de concurrentiekracht van het bedrijf. Dat is de conclusie van een wereldwijd onderzoek van de Economist Intelligence Unit in opdracht van het Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) en American Institute of Certified Public Accountants.

Managers schenken te weinig aandacht aan talent

Er wordt echter aan toegevoegd dat de executives het anderzijds ook niet eens lijken te kunnen raken over de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van talent.

Onvoldoende management van talent
De onderzoekers stelden vast dat meer dan 40 procent van de executives toegeeft dat een onvoldoende management van talent een negatieve impact heeft op de concurrentiekracht en innovatiemogelijkheden van hun organisatie. Toch blijken 83 procent van de chief executives en de chief financial officers aan te geven de volgende achttien maanden minder te willen investeren in de ontwikkeling, training en kwalificaties van de medewerkers.

Onenigheid
Uit het onderzoek blijkt verder dat 83 procent van de directeuren human resources van mening zijn dat de verantwoordelijkheid voor het beheer van talent bij hen ligt. Daar zijn echter slechts 30 procent van de chief executives en chief financial officers het mee eens. 'Deze onenigheid op bestuursniveau dreigt een belangrijke bedreiging te vormen voor de duurzame groei, aangezien de kans wordt verhoogd dat het beste talent door de handen van de onderneming glipt,' voert Charles Tilley, chief executive van het CIMA, aan.

Bronnen: Express.be en Personnel Today.

Boekentip: Business Model You (Nederlandstalig): Een methode om je carrière opnieuw uit te vinden: op één A4'tje.
Event: Nieuwe Businessmodellen.

Reageer op dit artikel