artikel

Strategische Zelftest: Ontdek de toekomst

Innovatie

De economische crisis van de laatste jaren heeft de meest ontwikkelde landen het zwaarst getroffen. Steeds duidelijker wordt dat belangrijke instituties die in onze wereld voor veel welvaart en vooruitgang hebben gezorgd, in de huidige tijd niet zijn opgewassen tegen de snelle veranderingen die nu plaatsvinden. Blijkbaar is het een enorme opgave om in een organisatie een aangepaste strategie te implementeren. Inmiddels wordt steeds duidelijker hoe ondernemingen hiermee moeten omgaan.

Strategische Zelftest: Ontdek de toekomst

In een artikel in Management Executive onthult futuroloog prof. dr. Wim de Ridder enkele geheimen van de toekomst en vertaalt deze in herkenbare strategische opties. Lezers kunnen vervolgens zelf ontdekken of zij de verschillen kunnen aanwijzen met de nu dominante praktijk. Daartoe is een zelftest opgenomen. Wie de moeite neemt om in deze test de verschillende strategische uitgangspunten op hun relevantie te beoordelen, creëert voor zichzelf een helder beeld van verleden, heden en toekomst.

Tips
– Luister naar Wim de Ridder op het Nationaal Kwaliteitscongres (30 mei 2013).
– Lees zijn boek De strategische revolutie.

Reageer op dit artikel