artikel

Waarom R&D geen businessmodel-innovatie is

Innovatie

Traditionele Research & Development (R&D) is beperkt in de mogelijkheid om te begrijpen of nieuwe bedrijfsideeën zullen resulteren in waarde voor de klant en waarde voor het bedrijf. 

Lezers en gebruikers van Strategyzer vragen regelmatig of R&D de juiste plek is voor innovatie van businessmodellen. Strategyzer gelooft dat traditionele R&D niet genoeg doet om bedrijven te helpen om toekomstige groeimotoren te vinden.

R&D kan succesvol zijn, maar is niet systematisch genoeg
Natuurlijk, traditionele R&D heeft voor sommige bedrijven de introductie van succesvolle producten en diensten een stuk gemakkelijker gemaakt, maar het proces dat organisaties gebruiken om risico’s en onzekerheid rondom nieuwe ideeën te reduceren en potentiële waardeproposities en businessmodellen te ontdekken, is nog steeds niet systematisch genoeg. Lees de hele blog van Kavi Guppta.

Reageer op dit artikel