artikel

Vier aanbevelingen voor de digitale toekomst

Innovatie

De toekomst wordt steeds meer digitaal en daarom hebben alle organisaties een corporate shift in mindset nodig om succesvol nu en in de toekomst te kunnen concurreren. Vandaar de volgende aanbevelingen:

Vier aanbevelingen voor de digitale toekomst
  1. Ontwikkel een digitale, de hele organisatie omvattende strategie. Bereid de plannen goed voor; zorg voor duidelijkheid richting werkvloer, waar u de mensen mee moet zien te krijgen.
  2. Zorg voor een organisatiecultuur die digitale initiatieven verder ondersteunt. Hoe goed kunnen mensen en afdelingen samenwerken? Meer stimulering van de experimenteerdrang? Minder ‘top-down’ (hiërarchie), meer ‘plat’ denken?
  3. Stimuleer mensen hun digitale talenten te ontwikkelen. Dit kan niet zonder dat ze zich ook businessvaardigheden (inzicht in de organisatie, de uitdagingen die de omgeving stelt en hoe die te managen) eigen maken.
  4. Ga nauwkeurig na wat uw werknemers nodig hebben om te slagen in het digitale tijdperk. Welke belemmeringen in de huidige digitale infrastructuur zijn er?

Bedenk dit: de meest digitaal volwassen organisaties hebben de durf digitale technologieën te gebruiken voor een meeromvattende transformatie. Een transformatie die nodig is om te kunnen blijven concurreren.

Bron: Management Executive

Reageer op dit artikel