boek

Team Genius

Innovatie

Teams. We zijn afhankelijk van teams voor zowel succesvolle ondernemingen als ons persoonlijke geluk. Maar wat weten we precies over de wetenschap achter teams?

Team Genius
Team Genius

Dat teams met cruciale taken veelal door geluk of omstandigheden worden samengesteld, zelden door planning. Triviale teams – bowlingteams, de voorzitter van een buurtcomité, de groepsleider van een vakantiefeestje – hebben al te leiden onder ongefundeerde keuzes. Maar als we het hebben over startups, grote bedrijven, non-profit organisaties en verschillende vormen van bestuur, dan is het vormen van teams door toeval ronduit gevaarlijk.

Met levendige voorbeelden en recent wetenschappelijk onderzoek toont Team Genius aan managers en bestuurders dat het plannen, ontwerpen en managen van sterke teams niet langer speculatie hoeft te zijn. Het boek geeft concrete oplossingen voor essentiële vragen, wat het verschil zou kunnen maken tussen succes en vergetelheid. Weet jij hoe je middelmatig opererende teams in toppers kan veranderen? Kan je herkennen welke van jouw topteams aan het einde van zijn levensloop zit? En heb je de moed om die teams te ontbinden? Weet je hoe je een vervangend team kan samenstellen, zonder tijdsverlies of gekneusde ego’s? En, nog belangrijker, zijn jouw teams precies groot genoeg?

Rich Karlgaard en Michael S. Malone delen inzichten en ervaringen uit hun carrières als journalisten, analisten, investeerders en wereldwijde ondernemers, en hun ontmoetingen met succesvolle teams en teamleiders om een aantal nieuwe waarheden te onthullen.

 

Wat zeggen anderen over Team Genius?

Team Genius verrijkt onze denkwijzen over hoe we hoogst efficiënte en flexibele teams kunnen samenstellen.’ – Frederick W. Smith, oprichter en CEO van FedEx

‘Organisaties zijn op hun best als de werknemers in staat worden gesteld om elke dag het beste uit zichzelf te halen. En dat geldt ook voor teams die verschillende perspectieven kunnen bieden, een passie voor nieuwe ideeën hebben en een continu leerproces aanmoedigen. Team Genius biedt een praktische aanpak om topteams te vormen en koesteren.’ – Satya Nadella, CEO van Microsoft

Team Genius onderzoekt een belangrijke vraag voor elke organisatie: wat bepaalt het succes van teams? Karlgaard en Malone kijken hoe managers succesvolle condities kunnen creëren door de verschillen binnen de teams te accepteren en waarderen, het beste uit mensen te halen en begrijpen dat we zijn geprogrammeerd om samen te werken.’ – Arianna Huffington, oprichter van de Huffington Post en auteur van Thrive

‘Verleidelijk en essentieel. Team Genius is een fraai voorbeeld van teamwork, dat alles uitlegt dat je moet weten over een onderwerp dat steeds belangrijker wordt voor het succes van een organisatie.’ – Steve Forbes, oprichter van Forbes

‘Een functioneel overzicht van de wetenschap over teams.’ – Financial Times

Team Genius is overtuigend en cruciaal, en een fraai voorbeeld van een teamprestatie en vertelt alles wat je moet weten over een onderwerp dat steeds belangrijker wordt voor het succes van een organisatie.’ – Marlo Zarka, DesignedAlliance.com

Team Genius toont de moderne ondernemer, en iedereen die grootse zaken, welvaart en impact bij het talent van deze wereld wil realiseren, hoe dit te bewerkstellingen.’ – Peter H. Diamandis, CEO van X Prize, voorzitter van de Singularity University en auteur van de New York Times bestsellers Abundance en Bold

‘Waar schrijft dit dreamteam van auteurs over? Over de aard en de architectuur achter topteams; hoe zet je ze op, hoe deel je ze in en hoe ondersteun je ze, en wanneer het tijd is om ze te ontmantelen en opnieuw op te bouwen.’ – 800-CEO-Read

‘Het boek geeft waardevolle inzichten voor management in de 21e eeuw.’ – Booklist

Team Genius onderzoekt het getallenspel en verklaart de verrassende correlatie tussen succes en teamgrootte.’ – Success Magazine

‘Een intrigerende tegenstem in een wereld vol excessen van zowel individualisme en organisatiedrift.’ – Kirkus Review

‘Een geweldige samenvatting van oud en nieuw onderzoek hoe mensen teams vormen. Een prachtig boek voor als je geïnteresseerd bent in de verschillende soorten duo’s en trio’s.’ – Dougon, Amazon.com

‘Het boek is zeer de moeite waard om te lezen en de tijd te nemen om na te denken over de implicaties die de auteurs zorgvuldig hebben geformuleerd. Team Genius stimuleert je hersencellen en geeft je ideeën die je morgen op je werk kan toepassen, en nog vele jaren lang.’ – Reynold Lewkeon, Amazon.com

‘Het beste boek over teamwork ooit. Elk boek dat ik tot nu toe over teamwork las, zat vol met motiverende droombeelden en inzichten op het niveau van een high school coach. Dit boek vat decennia aan wetenschappelijk onderzoek samen en presenteert de bevindingen in een toepasbare set met richtlijnen. Verplicht leesmateriaal voor managementopleidingen en iedereen die een carrière als manager overweegt.’ – Geoffrey Jameson, Amazon.com

Reageer op dit artikel