artikel

Outsourcing van Workforce Planning biedt kansen

Kwaliteitsmanagement

Workforce Planning heeft een enorme impact op het rendement en de klantwaarde van een organisatie. Het is dan ook vreemd dat de invulling van deze functie in de praktijk vaak zo amateuristisch is.

Outsourcing van Workforce Planning biedt kansen

Workforce Planning is een complexe activiteit die veel gespecialiseerde kennis vraagt. Organisaties kiezen slechts zelden voor outsourcing van dit proces, niet in de laatste plaats wellicht omdat het (top)management de activiteit niet als bijzonder sexy ziet.
Workforce Planning of personeelsplanning wordt, als proces, weinig uitbesteed. Voor de professional wekt dat wel enige verbazing. Het gaat namelijk om een activiteit die uiterst complex is, veel gespecialiseerde kennis vraagt, en – niet in de laatste plaats – die door het (top)management veelal niet als sexy wordt gezien. De reden dat niet massaal voor outsourcing van dit proces gekozen wordt, zou kunnen liggen in de enorme impact die deze planning heeft op het rendement en de klantwaarde van de organisatie. Het is dan wel vreemd dat de invulling van deze functie in de praktijk vaak zo amateuristisch is.

Het hele verdiepingsartikel van Ben Jansen is hieronder te downloaden.

Reageer op dit artikel