artikel

Optimaliseer de klantbeleving

Kwaliteitsmanagement

Het Community Management & Control Board (CMC-board) van SenseWorld maakt het mogelijk de klantbeleving te optimaliseren. Met het instrument kunnen retailers ook sturen op omzet, voorraden en traffic.

Meer sturing voor de retailer

Met het CMC-board kunnen retailers real-time sturen op basis van profielen van klanten die zich op dat moment in de winkel bevinden. Door die informatie te koppelen aan data als omzetgegevens, traffic en voorraden kan meteen gereageerd worden op wat voor die klanten relevant is. Dat zorgt ook voor een hogere conversie.Meer beleving voor de klant

Omdat de retailer qua beleving meer kan inspringen op de klantwens, wordt het winkelen veel prettiger én persoonlijker. Denk hierbij aan geluid, muziek, WiFi of programmering van acties in de winkel. Het CMC-board werkt zo precies dat je er zelfs voor kunt kiezen om per klantprofiel en moment te variëren, zowel in de fysieke winkel als in de online omgeving. Volgens Joost Roede, innovatiemanager van SenseWorld, groeit de groep klanten die een passend aanbod verwacht harder dan de groep die daar omwille van privacyproblemen niets in ziet. Roede: ‘Klanten moeten altijd kunnen aangeven wat zij wel en niet met een retailer willen delen en retailers moeten uiterst zorgvuldig met gegevens omgaan.’ Leestip – Nieuw!
Customer Delight in 5 stappen – Hoe je klanten verrast en ze enthousiast, gelukkig en betrokken maakt en houdt.

Reageer op dit artikel