artikel

Prof. Leen Paape (Nyenrode): ‘We moeten allemaal bezig zijn met risicomanagement’

Kwaliteitsmanagement

Hoe zet je risicomanagement in om de kwaliteit van de organisatie te versterken? Prof. dr. Leen Paape, dean van Nyenrode en lid van het college van bestuur, is een autoriteit op het gebied van risicomanagement en management control. Hij geeft antwoord op deze en andere vragen.

Prof. Leen Paape (Nyenrode): ‘We moeten allemaal bezig zijn met risicomanagement’

Als je niet weet wat je doelen zijn, dan is het lastig te bedenken welke risico’s je tegen kan komen, aldus prof. dr. Leen Paape (zie foto). ‘Vraag mensen in de organisatie welke risico’s zij zien en je krijgt een veelheid aan mogelijke risico’s te horen. Het is daarom belangrijk dat dit top-down gebeurt. Als je als organisatie je doel weet, dan kun je ook bedenken welke zaken het bereiken van dat doel zullen helpen of hinderen. Met een gestructureerde aanpak kun je het aantal risico’s terugbrengen en heb je meer focus. Veel kwaliteitsmanagers missen dat kader, ze missen een houvast waardoor ze moeilijk prioriteiten kunnen stellen. Risicomanagement kan hen helpen de aandacht te richten op die dingen die écht belangrijk zijn.’ Lees verder

Reageer op dit artikel