artikel

Connect! is Managementboek van het Jaar

Leiderschap

Het boek Connect! van Menno Lanting, over de impact van sociale netwerken op organisaties, is uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2011. De uitreiking van de bijbehorende prijs gebeurde in De Rode Hoed in Amsterdam tijdens het jaarlijkse Managementboekengala.

Uit de zes genomineerde managementboeken koos de jury Lantings boek onder meer door ‘de praktische toepasbaarheid, onderbouwing met tal van praktijkvoorbeelden en de vele suggesties voor discussies’.

Uit het juryrapport: Een boek dat duidelijk maakt dat managers de zaken niet meer in hun eentje kunnen regelen, maar in plaats daarvan gebruik moeten maken van zijn sociale netwerken. Managers zullen een antwoord moeten hebben op wat sociale netwerken betekenen voor de eigen organisatie. De jury denkt dat dit boek helpt bij het vinden van dat antwoord.

Volgende maand verschijnt het tweede boek van Menno Lanting: Iedereen CEO, Netwerkleiderschap en de nieuwe organisatie.

Lees meer over het Managementboekengala

Reageer op dit artikel