artikel

Vrouwen moeten beter opgeleid worden voor de top

Leiderschap

Vrouwen moeten beter worden begeleid en gestimuleerd om tot de hoogste kaders in het bedrijfsleven door te dringen. Dat is een van de conclusies uit een nieuw onderzoek van McKinsey. Die opleiding is nu onvoldoende, zeggen de onderzoekers:

Ondanks alle stimuleringsmaatregelen zijn er momenteel bij de vijfhonderd grootste bedrijven van de Verenigde Staten slechts elf vrouwen met een topfunctie. Vorig jaar waren dat er nog vijftien, wat overigens de hoogste stand ooit was.

McKinsey constateert dat er tussen het lagere management wel meer vrouwen zijn terug te vinden. De onderzoekers vertellen in de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal dat vrouwen goed zijn voor rond 37 procent van de lagere kaderfuncties. Bij de grote bedrijven is iets meer dan een kwart van de vice-presidenten een vrouw.

Collegereeks Excelleren in vrouwelijk leiderschap

Collegereeks Excelleren in vrouwelijk leiderschap

Door een doorstroming naar topfuncties komen er volgens McKinsey automatisch meer vrouwen met de nodige leiderschapscapaciteiten beschikbaar. Er wordt wel aangetekend dat vrouwen op jonge leeftijd gestimuleerd moeten worden om naar topfuncties te streven. Bij vrouwen van middelbare leeftijd heeft nog slechts tweederde ambities om door te groeien naar topfuncties, terwijl dat bij vrouwen tussen de 23 en 34 jaar 92 procent is.

(Bron: The Wall Street Journal)

Reageer op dit artikel