artikel

Acht buitengewone bazen

Leiderschap

Het is nu wel duidelijk: je kunt buitengewoon goede bazen herkennen; ze delen namelijk een aantal kenmerken. Herkent u deze ook?

Acht buitengewone bazen

1. Voor hem/haar is business een ecosystem, niet een slagveld
De gemiddelde baas ziet zijn (of haar) omgeving als een voortdurend conflict tussen bedrijven, stakeholders, bazen en ondergeschikten. Hun metaforen zijn die van de Krijgsschool (of van Sun Tzu als ze wel eens een managementboek gelezen hebben). Concurrenten moeten verslagen worden, markten veroverd.
Buitengewone bazen zien de markt als een symbiose van goedwillende organisaties en bedrijven waar je mee samenwerkt.

2. Een bedrijf is een gemeenschap, niet een mechanisme
Gewone bazen zien hun mensen als radertjes in de machine. Die radertjesmoeten op hun plaats blijven en op de juiste snelheid draaien. Daartoe oefenen zij ‘control' uit, en sturen ze bij.
Buitengewone bazen zien hun organisatie als een verzameling dromen en verwachtingen rond een gemeenschappelijk doel. 

3. Management is dienstverlenend, niet control
Verwacht uw baas ook dat u doet wat zij u zegt te doen? Is zij alert op insubordinatie of originele ideeën, die u niet via haar openbaart?
Een buitengewone baas zet een koers en een paar ‘principles' in plaats van rules. Daarna zorgt hij dat alle benodigde middelen beschikbaar zijn.

4. Mijn medewerkers zijn collega's, geen kleuters
Natuurlijk bent u niet te vertrouwen op uw eentje. En natuurlijk gedraagt u zich daarna. En zorgt u dat u althans niets te verwijten valt.
Buitengewone bazen dragen elke medewerker op handen. Wel vragen ze iedereen ook zijn uiterste best te doen. En zelfvertrouwen te hebben en te gebruiken.

5. Motiveren vraagt om een visie, niet de zweep
De gemiddelde baas gebruikt angst (om ontslagen te worden,  of uitgelachen,  of buitengesloten) om mensen  te motiveren.
Een buitengewone baas toont zijn mensen een visioen van een stralende toekomst en legt uit hoe zij daar deel van uit kunnen maken.

6. Veranderen doet geen pijn – veranderen is leuk!
De gemiddelde baas houdt niet van verandering. Dat is een ultimum remedium voor als de boel in elkaar stort.
Buitengewone bazen zien verandering als een voortdurend streven naar verbetering en nieuwe kansen.

7. Technologie empowert, automatiseert niets (wezenlijks)
De gewone baas denkt nog steeds dat systemen noodzakelijk zijn om de boel in goede banen te leiden, te controleren en te zorgen voor voorspelbare uitkomsten.
Buitengewone bazen zien technologie als een hulpmiddel dat mensen ontlast zodat ze aan echt belangrijke creatieve dingen toekomen.

8. Werken doe je voor je plezier, niet vanwege de zondeval
De gemiddelde baas is er zelf heilig van overtuigd dat werken moet, al hield hij er zelf meteen mee op als hij kon. En ze verwachten ook van u niet dat u lol in uw werk hebt of laat zien. Zij zijn de onderdrukkers, u het slachtoffer. Als u dat maar onthoudt.
Buitengewone bazen zien werk als iets waar je van kunt en moet genieten. Ze doen dan ook hun uiterste best om u het werken zo aangenaam mogelijk te maken. En blij.

Bron: inc.com, vertaald door Management Trends

Tip
Team op vleugels. Gids voor geïnspireerd samenwerken

Reageer op dit artikel