artikel

Bedrijven investeren weinig in talentmanagement

Leiderschap

Bedrijven investeren te weinig in talentmanagement en slechts de helft van de ondernemingen is sterk in leiderschapstalent. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Ernst & Young bij 600 executives.

Bedrijven investeren weinig in talentmanagement

De meest succesvolle ondernemingen blijken de financiële voordelen te plukken van intensieve investeringen in het uitbouwen van getalenteerde teams en het decentraliseren van de wereldwijde operaties, maar slechts 45 procent van de ondervraagde bedrijven vindt van zichzelf op een efficiënte manier in talentmanagement te investeren.

Toekomstig leiderschap
'Uit het onderzoek blijkt dat veel bedrijven het moeilijk hebben om hun managers voor te bereiden op een toekomstig leiderschap door hen in contact te brengen met verschillende bedrijfsmilieus en culturele omgevingen,' merkt Ernst & Young op.

Rem op groei
Een gebrek aan talent kan volgens Peter Matthews, hoofd global learning bij Ernst & Young, heel gemakkelijk een zware rem op de groei worden. 'Slechts weinig bedrijven hebben voldoende inspanningen gedaan om hun benadering aan te passen, zodat ze op het complexe gegeven van de wereldwijde economie kunnen inspelen,' voegt Liz Bingham, managing partner for people bij Ernst & Young, daar aan toe. 'Bedrijven die naar een wereldwijde groei streven, zullen moeten investeren in de ontwikkeling van een efficiënt talent-management. Het oude model van het sterke hoofdkwartier en de zwakke regionale departementen is voorbij gestreefd en niet langer houdbaar.' 

Bron: Express.be.

Boekentips
Leren in organisaties. Als leren het antwoord is, wat is dan de vraag?
Business Model You .
Een methode om je carrière opnieuw uit te vinden: op één A4'tje.

Reageer op dit artikel