artikel

Door nare baas presteren werknemers slechter

Leiderschap

Iedereen komt onbeleefd gedrag tegen op het werk en dat blijkt aanzienlijke gevolgen te hebben.

Door nare baas presteren werknemers slechter

Uit Amerikaans onderzoek komen diverse vormen van onheuse bejegening naar voren. De bekendste is de 'boss from hell', die een constante stroom van ergernis en woede uitstort over zijn personeel. Dergelijk gedrag komt heel veel voor en kan de werksfeer totaal bederven.

Nadelige gevolgen
Een baas die zich misdraagt heeft tot gevolg dat 48% van de werknemers minder hun best doet en 47% zo kort mogelijk op het werk aanwezig is. 38% doet zijn werk expres minder goed, 80% verliest werktijd door aan incidenten te denken, 63% verliest tijd door pogingen de manager te vermijden, bij 66% lijden de prestaties eronder en 78% vindt dat de betrokkenheid bij de organisatie vermindert. 12% heeft ooit ontslag genomen en 25% geeft toe hun frustratie wel eens uit te leven op klanten.

Oplossing
Verder blijkt dat klanten zich generen voor reprimandes die werknemers krijgen waar ze bij zijn, ongeacht of die terecht zijn en ongeacht het (ernstige) vergrijp dat de aanleiding vormt. Managers die bovengenoemde effecten signaleren doen er goed aan voor een oplossing bij zichzelf te beginnen.

Bron: ProfNews.

Boekentips
– Over bejegening in de zorg: Gedrag.
– Nadenken over stijl van leidinggeven: African tribal leadership voor managers.

Reageer op dit artikel