artikel

Nieuwe columnisten bij KluwerManagement

Leiderschap

Deze maand (mei 2013) starten drie nieuwe columnisten bij KluwerManagement: prof. dr. Jaap Boonstra, Carolien Kok en Wim Schreuders. Samen met Marijke van Oosterzee, die al voor KluwerManagement columns schrijft, zullen zij om de vier weken een bijdrage leveren. Elke week leest u dus een column van een van hen. Heleen Mees stopt met haar columns.

Door de verschillende achtergrond van de columnisten hopen wij dat u als lezer een gevarieerd aanbod van inzichten en ideeën krijgt gepresenteerd.
Wim Schreuders beet het spits af met zijn eerste column, waarin hij het innovatie- en prestatievermogen van het Nederlandse publieke apparaat prijst. Jaap Boonstra schreef over hoe je organisatieverandering kunt verprutsen en Carolien Kok haar eerste column gaat over veilingsites.
Heleen Mees bedanken we van harte voor haar altijd scherpe analyses. Haar columns blijven op onze site bewaard, evenals die van Sylvia Witteman, die ook voor KluwerManagement heeft geschreven.

Meer over onze huidige columnisten 
Prof. dr. Jaap Boonstra is hoogleraar organisatieverandering aan de Universiteit van Amsterdam en aan  Esade Business School in Barcelona. Jaap Boonstra publiceerde meerdere boeken bij Kluwer, onder andere Leiderschap in organisaties, Interveniëren en veranderenNieuwe maakbaarheid en Ondernemen in allianties en netwerken. Hij was voorzitter van de redactie van het Kluwer-tijdschrift Management&Organisatie. Meer informatie: ga naar zijn site.

Carolien Kok
is docent Informatiekunde aan het Kennemer College Beverwijk en mediacoach. Zij schrijft op dit moment aan een boek dat bij Kluwer uitkomt; de werktitel daarvan luidt: Efficiënt werken met gratis webtools. Eerder publiceerde ze twee andere boeken bij andere uitgevers. Meer informatie: ga naar haar site.

Wim Schreuders is zelfstandig interim-manager/adviseur/coach en werkt via zijn eigen onderneming Public Servants BV voor het publieke domein. Hij werkte enige jaren als senior adviseur bij een organisatieadviesbureau, was de eerste algemeen directeur van de Dienst Werk en Inkomen van de Gemeente Amsterdam en gaf als inspecteur-generaal leiding aan de fusie van drie inspectiediensten tot de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Deze maand komen zijn eerste boeken bij Kluwer uit: Meer door minder in het publieke domein en Meesterlijk Middenmanagement. Deze boeken gaf hij eerder in eigen beheer uit. Meer informatie: ga naar zijn site.

Marijke van Oosterzee schrijft al enkele jaren columns voor KluwerManagement. Marijke begeleidt vanuit haar bureau Acte de Présence mensen bij het vervullen van hun gezaghebbende rol. Meer informatie: ga naar haar site.

Reageer op dit artikel