artikel

7 manieren om als manager respect te verdienen

Leiderschap

Alleen het tonen van leiderschap en het leveren van goede prestaties is niet voldoende om een goede manager te zijn of te worden.

Hoe krijg je als manager meer respect zonder erom te vragen? Zeven tips.

1. Wees consistent. Wie het een zegt en het ander doet, wint niet aan respect. Een leider hoeft niet voorspelbaar te zijn, maar moet ook niet hypocriet opereren.
2. Wees punctueel als het gaat om afspraken. Wie mensen laat wachten, verliest het respect van anderen. Zorg dat je altijd controle over je eigen agenda hebt.
3. Geef altijd antwoord. Twitter, Facebook, WhatsApp, sms, voicemail, Skype. We zijn tegenwoordig actief op vele kanalen waardoor het niet makkelijk is altijd op berichten te antwoorden. Het toont niet van respect als anderen maar achter je aan moeten hollen voor een antwoord. Beperk de kanalen en geef altijd binnen 24 uur een reactie.
4. Heb het bij het juiste eind. Doe je huiswerk en zorg dat je het bij het juiste eind hebt. Maar schroom ook niet om het toe te geven als je iets niet weet.
5. Falen mag. Laat zien dat mensen mogen falen als ze in avontuurlijke trajecten zijn gestapt. Wees dan zeker niet rancuneus.
6. Kleineer niet. Als mensen fouten maken, is de grootste fout ze te kleineren. Omstanders zien dat en zullen er het hunne van denken over uw gedrag.
7. Wees duidelijk. Als mensen niet goed functioneren, bijvoorbeeld in een project, steun hen dan. Maar als ze het resultaat of de voortgang vertragen, schroom dan niet hen een andere uitdaging te geven.
Bron: Facto

Reageer op dit artikel