artikel

Iedereen kan minister worden

Leiderschap

Ja, dat vinden we. Iedereen moet minister kunnen worden. Dat hoort bij Nederland. Dat is democratisch. Nuancering, laat staan kritische vragen worden niet gewaardeerd. Wie zich daaraan ‘bezondigd’, wordt snel weggezet als een politieke tegenstander en daarmee is elke discussie beslecht.

Zullen we eens gek doen en toch, helemaal onder ons, die royale benoemingsbereidheid aan een onderzoek onderwerpen? Laten we concreet beginnen en de verwikkelingen rond de zogeheten Tevendeal als aanknopingspunt nemen. Het heeft er alle schijn van dat minister Opstelten door zijn eigen ambtenaren een oor is aangenaaid. Dat zou om twee redenen bijzonder zijn.
Lees de hele blog van Paul Verburgt.

Leestip: zijn nieuwe boek over ‘minimal management’ komt op 19 mei uit.

Reageer op dit artikel