artikel

Nederlanders sceptisch over ceo’s grote bedrijven

Leiderschap

Het vertrouwen van het geïnformeerde publiek in het Nederlandse bedrijfsleven is sterk toegenomen, van 54 procent (2014) naar 66 procent (2015). Dit blijkt uit de vijftiende editie van de wereldwijde Edelman Trust Barometer. De Barometer toont daarnaast aan dat vertrouwensscores stagneerden bij het algemene publiek.

Het feit dat het bedrijfsleven economische groei realiseert (76 procent) en bijdraagt aan een betere wereld (48 procent) zijn volgens het geïnformeerde publiek de redenen voor de stijging.

Ceo’s minst vertrouwd in Nederland
Niet alle bedrijfstypen genieten evenveel vertrouwen: familiebedrijven (85 procent) worden meer vertrouwd dan grote bedrijven (60 procent). De grote paradox dit jaar is dat ondanks het toegenomen vertrouwen in het bedrijfsleven, Nederlanders sceptisch blijven over de leiders van grote bedrijven. Met slechts 26 procent worden CEO’s in Nederland het minst vertrouwd van alle onderzochte landen.
Lees verder

Reageer op dit artikel