artikel

Vrouwelijke CEO’s verdienen meer dan hun mannelijke evenknieën

Leiderschap

De vrouwen die aan het hoofd staan van grote Amerikaanse ondernemingen krijgen daar goed voor betaald, ontdekte de Wall Street Journal. Inmiddels wordt een op de twintig S&P-ondernemingen geleid door een vrouwelijke CEO, en gemiddeld krijgen zij 13,8 miljoen dollar in ruil voor hun leiderschap.

Vrouwelijke CEO’s verdienen meer dan hun mannelijke evenknieën

Terwijl de 382 overige en mannelijke CEO’s het gemiddeld moeten doen met 11,6 miljoen dollar. Ook als ze gedwongen worden ontslag te nemen, mogen de vrouwelijke CEO’s niet klagen: Marissa Mayer, die vijf jaar lang probeerde Yahoo om te turnen, kreeg ruim 50 miljoen dollar aan cash en aandelenopties mee toen zij het veld ruimde. Nadat ze in die vijf jaar ruim 150 miljoen dollar had verdiend.

Het is nog maar kortgeleden dat de neo-feministen een jaarlijkse Equal Pay Day (EPD) uitriepen. Die feestelijke dag valt op de dag, in een bepaald jaar, waarop vrouwen hun salarisachterstand ten opzichte van de verdiensten van hun mannelijke collega’s in het voorgaande jaar hebben goedgemaakt. Grof berekend: als zij in een bepaald jaar een twaalfde minder verdienden, dan viel Equal Pay Day op 1 februari van het jaar daarop.

Amerikaanse mannelijke CEO’s kunnen vanaf nu dus hun eigen EPD bepalen – ergens in maart van het volgend jaar …

Bron: WSJ.com

Reageer op dit artikel