artikel

Resultaten MI Leiderschapsonderzoek: wees inspirerend met excel

Leiderschap

Als je manager bent, kun je je Excelsheets er gewoon weer bijpakken. Dat blijkt uit de resultaten van het Management Impact Leiderschapsonderzoek. Vond vorig jaar nog 50 procent van de deelnemers aan het onderzoek dat leiders moesten stoppen met Excel, nu is dat nog maar 29%. Maar nog belangrijker vinden de respondenten het dat een leider zijn mensen laat groeien en worden Barack Obama en Foppe de Haan gezien als inspirerende leiders.

Resultaten MI Leiderschapsonderzoek: wees inspirerend met excel

Het Management Impact leiderschapsonderzoek geeft de jaarlijkse stand van zaken over hoe het gesteld is met het leiderschap in Nederland. Wat vinden we van onze leiders, en hoe denken de leiders zelf dat ze er voor staan?

Een groot deel van van de deelnemers aan het onderzoek vindt dat er een groot verschil is tussen leiders en managers. Maar liefst 65% procent ondersteunt de stelling dat je als leider wordt geroepen, maar dat je managen kunt leren.  Verder zie je opvallende verschillen tussen de verschillende branches.

Reageer op dit artikel