artikel

Podcast Bas Kodden en Eduard van Brakel: Leidinggeven = omgekeerd opvoeden

Leiderschap

‘Als je hele jonge kinderen hebt dan heb je als ouder eigenlijk maar een leiderschapsstijl tot je beschikking: de directieve. Simpel gezegd: eet je bord leeg, poets je tanden, ga naar school. In discussie gaan of het aan hen zelf overlaten werkt immers niet. ‘ Aan het woord is leiderschapscoach en managementwetenschapper Bas Kodden die een vergelijking trekt tussen het opvoeden van opgroeiden kinderen, en het leidinggeven aan professionals.

Podcast Bas Kodden en Eduard van Brakel: Leidinggeven = omgekeerd opvoeden

Volgens Kodden gaat dat leidinggeven vaak niet goed. Professionals stappen in als ze uit moeten stappen, en stappen uit als ze in moeten stappen. Ze geven leiding zoals ze hun kinderen opvoeden, maar dat moet precies andersom zo stelt Kodden die er samen met journalist Eduard van Brakel een boek over schreef.

Beluister het eerste hoofdstuk van dat boek in deze Podcast: Leidinggeven is omgekeerd opvoeden:

 

Reageer op dit artikel