artikel

Een broodnodige brief van een ceo aan het bestuur

Leiderschap

Beste leden van het bestuur,
Ik heb een voorstel dat radicaal lijkt maar eigenlijk conservatief is. Dit komt omdat mijn hoofdverantwoordelijkheid als ceo van dit bedrijf is: zorgen dat het als gezonde onderneming voortbestaat. Je betaalt me zoveel dat ik het bedrijf niet langer kan managen zoals ik zou moeten doen. Hierbij vraag ik u mijn salaris flink te verlagen en al mijn bonussen te schrappen.

Een broodnodige brief van een ceo aan het bestuur

We hebben veel gesproken over teamwerk in dit bedrijf – dat de mensen er allemaal samen voor staan. Waarom steek ik erboven uit, wat mijn beloning betreft? Bonussen zijn het ergst. Net als iedereen in het bedrijf word ik betaald om mijn werk goed te doen. Waarom zou ik extra moeten krijgen als ik het goed doe? Als ik in dit bedrijf geloof, koop ik wel aandelen. Als ik er niet in geloof, moet ik ontslag nemen. De misvatting achter deze bonussen is dat alles te danken is aan de ceo.

Nu krijg ik hatelijke mails van medewerkers over mijn beloning. Dat is verontrustend, maar nog lastiger is dat ik hun een redelijk antwoord moet geven. En dat is niet dat ik honderden malen zo belangrijk ben als zij. Dit is geen leiderschap.

We hebben in bestuursvergaderingen veel gesproken over de verre toekomst voor dit bedrijf. Waarom krijg ik dan betaald voor een stijging van de aandelenkoers op korte termijn? Jullie weten maar al te goed dat ik deze met allerlei trucs kan opdrijven – goed voor mijn bonus, maar schadelijk voor de duurzame toekomst.

Sinds we zijn begonnen met die onzin van aandeelhouderwaarde, is onze cultuur verpest. Van de medewerkers die te maken hebben met de klant hoor ik dat het hen belemmert: ze moeten op de dollartekens letten, niet op de mensen. En daardoor hebben de meesten helemaal geen oog meer voor de klant. Een medewerker zei laatst tegen me: ‘Er wordt zoveel geteld, maar wij tellen niet meer mee. Waarom zouden wij dan nog hart voor de zaak en de klanten hebben?’

Mintzberg in essentie

Mintzberg in essentie

Ik laat me er altijd op voorstaan dat ik risico’s neem. Daarom heb je me deze functie gegeven. Waarom krijg ik dan bergen geld wanneer de aandelen stijgen, maar hoef ik niets in te leveren wanneer ze dalen? Hoezo risico? Ik ben het zat om hypocriet te zijn.

Ik ken de smoes die we de hele tijd gebruiken: dat de beloning evenredig is met die van ceo’s van andere bedrijven. Dan ben ik een volger, geen leider. Het zou eens afgelopen moeten zijn met die samenzwering. We weten allemaal dat het te gek voor woorden is. Mijn salaris moet niet een soort trofee voor de buitenwereld zijn, maar een signaal naar binnen over de cultuur die we proberen te creëren.

Help me dus alsjeblieft, zodat ik dit bedrijf kan managen zoals het gemanaged moet worden.

Met vriendelijke groet,
Uw ceo

Bron: Mintzberg in essentie

Door: Henry Mintzberg

Reageer op dit artikel