artikel

Karakter is veel belangrijker dan talent: Podcast Bas Kodden en Eduard van Brakel

Leiderschap

Talent is goed, karakter is beter, blijkt telkens weer. De waarde van diploma’s wordt in Nederland ook zwaar overschat. Als diploma’s al iets zeggen, is het over de toenmalige discipline om toenmalige kennis om te zetten in toentertijd belangrijke diploma’s. Maar kennis veroudert steeds sneller. Het gedrag van toen hoeft zeker niet het gedrag van nu te zijn.

Karakter is veel belangrijker dan talent: Podcast Bas Kodden en Eduard van Brakel

Mensen met zelfvertrouwen geloven dat zij goed zijn, terwijl mensen met zelfeffectiviteit juist beseffen welke specifieke vaardigheden zij moeten inzetten om bepaalde taken goed af te ronden. Uit mijn onderzoek blijkt dat medewerkers met zelfvertrouwen ook helemaal niet zulke duurzame presteerders zijn. Een hoge mate van zelfreflectie en het durven acteren op je sterke punten, dat maakt het verschil.

Beluister de Podcast van Bas Kodden en Eduard van Brakel

Deze Podcast is een hoofdstuk van het boek Leidinggeven is omgekeerd opvoeden dat Kodden en Van Brakel schreven.

Door: Bas Kodden en Eduard van Brakel

 

Reageer op dit artikel