boek

Leadership Agility

Leiderschap

Leadership Agility is een nuttig instrument voor zowel professionals in het bedrijfsleven als voor bedrijfskundestudenten en de leiders van morgen.

Leadership Agility

Leiderschap betekent anderen zodanig beïnvloeden dat ze een bepaalde richting volgen. Dat kun je op allerlei manieren doen. Elke leiderschapsstijl heeft inherente kwaliteiten en valkuilen en past beter bij sommige mensen en omstandigheden dan bij andere. Hoe meer inzicht leiders hebben in hun voorkeursstijl en hoe flexibeler ze weten te switchen naar een stijl die bij de situatie past, hoe effectiever ze zijn. In dit boek brengen de auteurs tien paar tegengestelde leiderschapsstijlen in kaart. Zo krijg je als lezer steeds inzicht in de sterke en zwakke kanten van beide uitersten en het helpt je te bepalen wat op dit moment je eigen voorkeur is.

Reageer op dit artikel