artikel

Zes typen adviesraadleden

Leren

Het idee dat één mentor in alle ontwikkelingsbehoeften van een individu kan voorzien, is achterhaald.

In de huidige complexe businessomgeving hebben managers behoefte aan een samengesteld netwerk van adviseurs, met verschillende ondersteunende rollen. Het artikel van Yan Shen, Richard Cotton en Kathy Kram in MIT Sloan Management Review laat zien uit welke typen rollen zo’n persoonlijk samengestelde adviesraad kan bestaan en welke vaardigheden nodig zijn om een effectieve adviesraad samen te stellen. Ook wordt ingegaan op de gevolgen van een slechte ‘fit’ tussen iemands individuele behoeften en de ondersteuning die zijn adviseurs bieden.
Lees het hele artikel uit MIT Sloan Management Review, vertaald en bewerkt door Management Executive, door het hieronder gratis te downloaden.

Reageer op dit artikel