artikel

Toonaangevende bedrijven adviseren over duurzame inzetbaarheid

MVO

Minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op 16 mei 22 toonaangevende werkgevers bij de eerste SZW-bijeenkomst over duurzame inzetbaarheid van werknemers ontvangen. Hierna volgen nog drie van soortgelijke bijeenkomsten: op 20 juni, 4 juli en 27 augustus 2012.

Tijdens deze werkgeversbijeenkomsten worden in totaal honderd bedrijven met elkaar in contact gebracht om ervaringen uit te wisselen en praktische handreikingen te ontwikkelen om ook andere werkgevers te helpen met de mobiliteit, gezondheid en scholing van hun werknemers. Minister Kamp kondigde in maart van dit jaar aan dat hij ruim 4 miljoen euro beschikbaar stelt voor het project duurzame inzetbaarheid.

Meer concurrerend
Demissionair minister Henk Kamp: ‘Als werkgevers over voldoende mensen willen blijven beschikken dan is het belangrijk huidig en toekomstig personeel langer, gezonder en gemotiveerd aan het werk te houden. Dat is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van werknemers zelf, maar het helpt als toonaangevende werkgevers ideeën en voorbeelden met elkaar delen. Op die manier werken we samen aan een goed werkende arbeidsmarkt. Dat is goed voor werkgever, werknemer en Nederland. Duurzame inzetbaarheid maakt het Nederlands bedrijfsleven meer concurrerend.'
Tex Gunning, lid van de raad van bestuur van AkzoNobel, treedt op als boegbeeld van het project en stelt met werkgevers vast wat er nodig is om werknemers duurzaam in te zetten. De aanbevelingen die voortkomen uit de vier bijeenkomsten worden op 10 oktober aan de minister-president aangeboden en vervolgens onder werkgevers verspreid. 

Aanwezige bedrijven
Bij de eerste bijeenkomst waren aanwezig: Albron, ANWB, Bilderberg Groep, Boon, Brandweer regio Zuid Holland Zuid, FloraHolland, Gispen, Gulpener, HagaZiekenhuis, IHC Merwede BV, Kadaster, Koninklijke ten Cate, Michael van Straalen, Movares, Novo Nordisk, Rabobank, Randstad, ROC Twente, SCA, Shell, Siemens en Stichting Buurtzorg NL.

Meer over duurzaamheid in bedrijven: Congres Duurzaam Organiseren Doen! op 31 mei a.s.

Bron en meer informatie: SZW.

Reageer op dit artikel