artikel

De Circulaire Economie komt eraan!

MVO

Onder druk van demografische, ecologische en economische ontwikkelingen beginnen steeds meer ondernemingen in te zien dat het huidige, lineaire consumptiemodel van grondstofwinning, productie, consumptie en afdanking niet houdbaar is.

De Circulaire Economie komt eraan!

Het begrip circulaire economie komt de laatste tijd steeds meer in de belangstelling te staan. Ondanks dat het denken hierover niet nieuw is, lijkt de tijd nu aangebroken dat het theoretische model vertaald wordt in praktische toepassingen. Onder druk van demografische, ecologische en economische ontwikkelingen beginnen steeds meer ondernemingen in te zien dat het huidige, lineaire consumptiemodel van grondstofwinning, productie, consumptie en afdanking niet houdbaar is. De circulaire economie komt er, hoe dan ook. Laat u zich verrassen of plukt u de vruchten?

Koploperbedrijven
In een working paper op het kennisplatform Duurzaam Organiseren Doen! toont Michel Schuurman een routekaart naar een circulaire economie. Een route waarlangs een aantal stappen gezet kunnen worden die de onderneming niet alleen in de juiste richting sturen maar ook op korte termijn al positieve bijdragen levert aan het bedrijfsresultaat. Door middel van relevante voorbeelden wordt per stap aangetoond hoe koploperbedrijven dit reeds hebben gerealiseerd. 

Bron: Nijmegen School of Management in samenwerking met Kluwer

Boekentips
Inleiding in maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen
Duurzaam Denken Doen

Reageer op dit artikel